Унікальність – у розмаїтті!

4-6 жовтня у м. Чернівці відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Шкільна художньо-еститечна освіта в контексті міжнародного спілкування», організований Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Учасники мали насичену програму, що поєднувала культурну і науково-просвітницьку складову. Буковина має унікальну можливість на 1 квадратний метр мати найбільшу кількість народних чи заслужених діячів України.
Програма семінару включала відвідування музею-садиби І. Миколайчука, Н. Яремчука, Ю. Федьковича. Надзвичайно цікавим було відвідування Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім.. В. Шкрібляка.

У приміщенні Центру естетичного виховання «Юність Буковини» відбулося засідання Круглого столу, присутні якого зазначили, що семінар став великим поштовхом для розвитку фахової майстерності педагогів, що є дуже важливим у освітянській діяльності. По цій темі зі своєю доповіддю «Співпраця вищого навчального закладу мистецького спрямування і загальноосвітнього навчального закладу з проблеми викладання художньої культури» виступила І.. Гнатишин, методист факультету ІТМ, викладач кафедри менеджменту мистецтва Львівської Національної Академії мистецтв.

У ході засідання учасники семінару обговорили та прийняли рекомендації семінару, обмінялись думками та ідеями щодо подальшого розвитку мистецької освіти, подякували начальнику Головного управління освіти і науки Чернівецької ОДА М.Й.Бауеру за безпосередню участь у семінарі і відзначили чіткість організації та продуману інформаційною насиченістю програму.



/* --------------------------------- SPOILER STARTS HERE ---------------------------------*/ /* --------------------------------- SPOILER ENDS HERE ---------------------------------*/ /* --------------------------------- PUT IN POST --------------------------------- Открыть спойлер --------------------------------- PUT IN POST ---------------------------------*/