Мистецька освіта й мистецтво в культуротворчому процесі України XX-XXI століть


Автори: Р.Шмагало, Г.Покотило, П.Ляшкевич, І.Гнатишин, Т.Бей.

У посібнику подано комплексну характеристику мистецькоосвітньої галузі та культуротворчих процесів в Україні й світі впродовж XX-XXI століть. Зроблена оцінка стану, стратегії і динаміки розвитку мистецької освіти в порівняльному контексті із загальноєвропейськими і світовими тенденціями у цій галузі, висвітлено естетичні виміри художньої культури та мистецької освіти. Систематизовано і доповнено понятійний апарат мистецької освіти, виявлено суперечності, історичні тенденції та особливості формування особистості засобами художньої культури та мистецтва, проаналізовано вплив арт-менеджменту і художньої критики на сучасний мистецькоосвітній процес, визначено полюси діалогу ідеології і художньої культури.
Посібник містить відеододаток з презентаціями цінного досвіду вчителів художньо-естетичного циклу за матеріалами всеукраїнських конкурсів "Учитель року - 2007" та "Учитель року - 2011" в номінації "Образотворче мистецтво".
Матеріали посібника можуть бути використані в державних установах, інституціях, що спеціалізуються на формуванні та реалізації освітньої і культурної політики для оптимізації інтеграційних процесів освіти і науки, передбачення перспективи розвитку мистецькоосвітньої галузі та системи національного культурно-мистецького виховання, а також у навчальному процесі вищих навчальних закладів.
Для студентів вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів, науково-педагогічних працівників та всіх, хто цікавиться питаннями мистецької освіти.
/* --------------------------------- SPOILER STARTS HERE ---------------------------------*/ /* --------------------------------- SPOILER ENDS HERE ---------------------------------*/ /* --------------------------------- PUT IN POST --------------------------------- Открыть спойлер --------------------------------- PUT IN POST ---------------------------------*/