Декан факультету ІТМ

Alt

Шмагало Ростислав Тарасович
Народився 30 березня 1965 в місті Львів. Мистецтвознавець, художник декоративно-ужиткового мистецтва. Закінчив Львівський державний інститут прикладного і декоративного мистецтва у 1989 р. (тепер Львівська національна академія мистецтв); аспірантуру Московського вищого художньо-промислового училища (колишнє Строганівське, тепер Московський Художньо-промисловий інститут ім.Строганова) у 1992 р.
Кандидат мистецтвознавства від 1992р. 1996 – стипендіат мистецтвознавчої фундації "Getty”, Каліфорнія, США. Доцент кафедри історії та теорії мистецтва Львівської академії мистецтв від 1993 р. Від 1992 р. і до сьогоднішнього дня працює у Львівській академії мистецтв; від 1997 р. – декан факультету історії та теорії мистецтва; у 1995 – 2000 р.р. – керівник, автор сценарію та ведучий мистецької телепередачі "Мальовид” на Львівському державному телебаченні. Автор трьох монографій (дві у співавторстві), чотирьох навчально-методичних посібників, понад 110-ти друкованих праць мистецтвознавчого спрямування у вітчизняних та закордонних виданнях, редактор-упорядник трьох збірників матеріалів міжнародних конференцій; від 2000 р. член правління Спілки критиків і мистецтвознавців Львова (СКІМ);Голова і член журі Всеукраїнських симпозіумів в м. Опішному (1999, 2000, 2001) та м. Слов’янську (2001). Учасник міжнародних симпозіумів та конференцій з мистецтва "Hefaiston” – 1996 (Чехія); "Ferraculum” – 2000; 2002 (Австрія); "Батискаф” (Одеса), "Галицька імпреза” (Львів), "Екологічний ракурс” (Львів, Косів). Напрямки наукових досліджень: історія мистецької освіти; історія декоративно-ужиткового мистецтва; художні промисли. Викладає історію декоративно-ужиткового мистецтва (метал, кераміка, скло), мистецтво Сходу, історію мистецької освіти.Від 2005 р. доктор мистецтвознавства за спеціальністю 17.00.06 – декоративне і прикладне мистецтво. У 2006 р. отримав диплом професора ЛНАМ Міністерства освіти і науки України. У 2007 р. – отримав відзнаку МОН України „За наукові досягнення”.
Організатор міжнародного довгострокового проекту „Мистецька освіта в культурній політиці держави XXІ ст.” (Львів, 2007) Дипломант Всеукраїнських конкурсів на кращу наукову публікацію в галузі керамологія (Опішне 2007, 2008) Заступник голови правління Спілки критиків та мистецтвознавців м. Львова. Як науковий керівник підготував до захисту 6 кандидатів мистецтвознавства. Шмагало Р.Т. опублікував 152 праці, з них 120 наукового та 9 навчально-методичного характеру, 4 монографії.
Get Adobe Flash player

Основні навчально-методичні праці Детальніше
/* --------------------------------- SPOILER STARTS HERE ---------------------------------*/ /* --------------------------------- SPOILER ENDS HERE ---------------------------------*/ /* --------------------------------- PUT IN POST --------------------------------- Открыть спойлер --------------------------------- PUT IN POST ---------------------------------*/